Перерахунок пенсії військовим пенсіонерам, пенсіонерам МВС, пенсіонерам МНС

У наш час надзвичайно актуальним є питання щодо здійснення перерахунку пенсії військовослужбовцям, працівникам МВС, МНС з урахуванням грошового забезпечення, що зазначене в новій довідці, станом на 2019 рік, яка видається тим органом, де працював пенсіонер.

Слід зазначити, що після врахування Пенсійним фондом України оновленої довідки про розмір грошового забезпечення військовослужбовця пенсія могла б збільшитися до 100%, однак держава не поспішає виконувати свої зобов’язання щодо пенсійного забезпечення, яке гарантоване Конституцією України, а тому орган, де працював пенсіонер, на письмову заяву пенсіонера відмовляє йому у наданні оновленої довідки про розмір грошового забезпечення.

Після отримання такої відмови слід не зволікати та звернутися до адміністративного суду з позовом про зобов’язання органу надати до управління Пенсійного фонду України (у тій області, де на обліку перебуває пенсіонер) довідку про розмір грошового забезпечення для здійснення перерахунку пенсії.

Разом з тим задля швидкого вирішення проблеми слід звернутися за юридичною допомогою, оскільки завдяки адвокатському запиту, який може зробити лише професійний адвокат, заощаджується значний час на отримання відповіді, а в подальшому оперативно готується та подається позов до суду.

Крім того, грошові кошти, що були витрачені на оплату послуг адвоката, в подальшому можливо стягнути з органу, який відмовив у наданні довідки.

У подальшому після ухвалення судом рішення про задоволення позову та набрання ним законної сили слід звернутися до відділу державної виконавчої служби з метою отримання довідки від органу, де працював пенсіонер.

Державний виконавець розпочинає виконання рішення та після отримання довідки повідомляє про це пенсіонера.

Після цього необхідно письмово звернутися до управління Пенсійного фонду України (у відповідній області) із заявою про перерахунок пенсії з урахуванням оновленої довідки про розмір грошового забезпечення.

Однак орган пенсійного фонду відмовляє у здійсненні перерахунку пенсії на підставі оновленої довідки про розмір грошового забезпечення, і тому доводиться звертатися до суду зі ще одним позовом про зобов’язання управління Пенсійного фонду України здійснити перерахунок та виплату пенсії з урахуванням оновленої довідки про розмір грошового забезпечення.

Варто зазначити, що на даний час судова практика у зазначеній вище категорії справ є досить позитивною, а тому після отримання рішення суду про задоволення позову Пенсійний фонд України буде зобов’язаний виконувати рішення суду про перерахунок пенсії з урахуванням оновленої довідки, внаслідок чого розмір пенсії збільшується до 100% та в подальшому проводиться у новому розмірі.

Зразковою справою про перерахунок пенсії військовослужбовцям є справа Окружного адміністративного суду м. Києва №640/6478/20, у якій судом зобов’язано міський військовий комісаріат видати нову довідку про розмір грошового забезпечення, яка містить додаткові види грошового забезпечення.

Тому, якщо Ви є військовим пенсіонером, пенсіонером МВС, пенсіонером МНС та бажаєте отримувати пенсію у збільшеному розмірі, адвокат Малик Олександр Володимирович допоможе здійснити перерахунок пенсії з урахуванням грошового забезпечення, що зазначене в оновленій довідці. Також адвокат допоможе стягнути 25% недоотриманої пенсії, що була недоплачена у період з 01.04.2019 по 31.12.2019, а також захистити ваше право у разі відмови Пенсійного фонду України у призначенні пенсії.

Очікуйте скоро наберу...